O nama

Advokat Banja Luka Savo Kapisoda

“Advokatske kancelarije Cvijanović“ u formalnopravnom smislu čine tri zasebne advokatske kancelarije: Advokatska kancelarija Milica Cvijanović, Advokatska kancelarija Branislav Cvijanović i Advokatska kancelarija Vladimir Cvijanović. Utemeljitelj i začetnik ideje advokatskih kancelarija kao porodičnog zanimanja je advokat Savo Kapisoda, rođeni Cetinjanin, otac advokata Milice Cvijanović i djed advokata Branislava i Vladimira Cvijanovića, koji je advokatsku kancelariju osnovao još davne 1966. godine u Banjoj Luci. Prije toga, Savo Kapisoda je bio vojni tužilac za oblast „Južni Jadran“. U periodu od 1966. do 1991. godine, kao samostalni advokat djelatnost je obavljao na području bivše SFRJ. U Bosni i Hercegovini i regionu se etablirao kao renomirani pravni ekspert za oblast krivičnog prava. Iza njega je ostao veliki broj okončanih krivičnih postupaka, a koliku pažnju je plijenio rad ovog istaknutog advokata govori i činjenica da je o njegovim odbranama u krivičnim procesima izlazio i feljton u zagrebačkom „Večernjem listu“. Advokat Savo Kapisoda je okončao radni i životni vijek 2003. godine u Banjoj Luci, da bi na njegovo mjesto, nakon 28 godina iskustva u pravosuđu, stupila njegova kćerka advokat Milica (Kapisoda) Cvijanović.

 

Advokat Milica Cvijanović iza sebe ima bogato iskustvo rada u organima lokalne samouprave i pravosuđu, te se može reći da spada u krug rijetkih advokata s gotovo tridecenijskim iskustvom u oblasti krivičnog prava. Godine 1976. imenovana je na mjesto sudije Osnovnog suda Banja Luka, koje poslove je obnašala sve do 2004. godine, od kada istupa kao samostalan advokat i član Advokatske komore Republike Srpske, čiji rad ostaje zapažen. Za vrijeme rada u Osnovnom sudu Banja Luka, Milica Cvijanović je određen vremenski period obnašala i funkciju zamjenika predsjednika suda, te poslove predsjednika Krivčnog odjeljenja Osnovnog suda Banja Luka. Za samo nekoliko godina rada u advokaturi, njen način odbrane je postao prepoznatljiv, o čemu svjedoče gotovo svi značajniji krivični procesi u Republici Srpskoj, kao i Bosni i Hercegovini.

 

Notu više u porodičnom bavljenju advokatskom profesijom daje treća generacija, sinovi advokata Milice Cvijanović, advokati Branislav i Vladimir  Cvijanović.

Advokat Branislav Cvijanović od 2004. godine nastavlja da hoda utabanom stazom začetnika ideje bavljenja advokaturom, Save Kapisode. Ono što predstavlja novinu, je zaokret u radnoj orijentaciji ovog advokata, koji je više usmjeren ka drugim granama prava, što dodatno unapređuje mogućnosti porodično i profesionalno povezanih advokatskih kancelarija, koje imaju intenciju širenja u gotovo svim oblastima prava, kako intelektualno tako i strukturalno.

Advokat Vladimir Cvijanović  stičući  iskustvo od svojih prethodnika, te posebno usavršavajući svoja znanja u specifičnim pravnim područjima, unio je dodatnu energiju, usmjerivši je ka najvišim ciljevima u advokatskoj profesiji, kako na domaćem tako i na inostranom tržištu pravnih usluga.

 

Danas „Advokati Cvijanović“ predstavljaju renomirane kancelarije, koje uspostavljaju nove kriterije i kodekse rada u advokaturi, te gaje upečatljiv način poslovanja i nude širok spektar usluga iz gotovo svih pravnih oblasti. Ono što garantuje uspjeh i ulijeva pouzdanje novim i starim klijentima “Advokatskih kancelarija Cvijanović” je tradicija, spoj dugogodišnjeg iskustva i mladosti, predan rad i profesionalizam.